İngiltere Aile Birleşimi Sınavına Girenler

10.04.2022
İngiltere Aile Birleşimi Sınavına Girenler

İngiltere aile birleşimi sınavına giren kişiler A1 seviyesindeki dil becerilerini sertifika ile ispatlamaktadırlar. İngiltere aile birleşimi sınavına girenler bu becerileri hem dilbilgisi hem de konuşma ve dinleme konusunda değerlendirmeye tabii tutmuş olurlar.

Dil sınavı genel olarak IELTS Life Skills sınavı olarak bilinmektedir. Bu nedenle hazırlanan içeriklerde de günlük kullanımda tercih edilen kelimelerin doğru şekilde kullanılmasına yönelik değerlendirme yapılmış olmaktadır.

Bu sınava girdikten sonra gerekli başarıyı elde eden kişilerin sertifika almalarından sonra konsolosluklara başvuruda bulunmaları mümkün olmaktadır. Geçerli sertifikası olmayanların yeniden sınava girerek yeterli puanı elde etmeleri gerekirken sınav tekrarında herhangi bir sınırlama bulunmamaktadır.

İngiltere Aile Birleşimi Sınavları Nasıldır?

İngiltere aile birleşimi sınavları her sınav için güncellenerek yapılmaktadır. Soru örnekleri üzerinden benzer tarzların yakalanması mümkün olurken aynı sorularla karşılaşılmadığı için sınava yeterlilik kazanmak için çalışma yapılması gerekmektedir.

Bu sına yalnızca yazılı bir kağıt üzerinden yapılmamaktadır. Bunun yanı sıra konuşma ve dinleme becerileri üzerine de bir değerlendirme yapılması gerekeceğinden öncelikli olarak ifade becerilerinin geliştirilmesi önemli olmaktadır.

Aile Birleşimi Sınavı Sonuçları Ne Zaman Açıklanır?

Aile birleşimi sınavı sonuçları ortalama bir hafta içerisinde açıklanmaktadır. Sonuçlar, sınavın yapılmış olduğu merkezler ile görüşülerek öğrenilebilmektedir. İngiltere aile birleşimi sınavına girenler bu kurumları arayarak sonuçlarını öğrenebilirler.

Sonuçların açıklanması 6 günden önce de ilan edilebilmektedir. Fakat daha geç bir süreye bırakılmadığından kısa süre içerisinde sonuçlanan sınav sertifikalar ile vize başvurularının yapılması mümkün olmaktadır.

İngiltere Aile Birleşimi Sınavına Kimler Girebilir?

İngiltere aile birleşimi sınavına girebilen kişiler yalnızca evlilik nedeniyle vize almak isteyen kişilerdir. A1 seviyesi olarak bilinen bu sınavın dışında yapılan sınavlarda daha üst düzey dil yeterlilikleri beklendiği için soru tipleri de birbirinden farklı olmaktadır.

Ortalama 16-18 dakika içerisinde yapılan yazılı sınavın yanı sıra diyalog becerilerine yönelik bir değerlendirme yapılması için uygulanan kısım ise 22 dakika içerisinde tamamlanabilmektedir. İngiltere aile birleşimi sınavına girenler bu sınav süreleri içerisinde göstermiş oldukları performanslara göre puanlanmakta ve bu puanlar ile sertifikalar hazırlanmaktadır.

Tümü