İngiltere Aile Birleşimi Sınavı ile İlgili Doğru Bilinen Yanlışlar

01.05.2022
İngiltere Aile Birleşimi Sınavı ile İlgili Doğru Bilinen Yanlışlar

İngiltere aile birleşimi sınavı ile ilgili doğru bilinen yanlış bilgiler sınav sürecine ilişkin gerçeklik içermeyen konular olmakla beraber, resmi bir geçerliliği de bulunmamaktadır. İngiltere aile birleşimi sınavı ile ilgili olarak doğru olduğu düşünülen bilgiler şu şekilde sıralanmaktadır:

Sınav akademik bir bilgi ölçmemektedir. Bunun yerine adayların ifade becerileri daha öncelikli olarak değerlendirilmektedir.
Sınava tek giriş hakkı yoktur. Herhangi bir sayı sınırlaması olmadan istendiği kadar giriş yapılabilmektedir.
Sınava girmeme durumunda mevcut dil sertifikalarının akredite edilerek geçerliliğinin sağlanması gerekmektedir.
Sınav esnasında yapılan değerlendirmeler ile net bir puanlama yapılmakta olup, herhangi bir ayrımcılık söz konusu olmamaktadır.

İngiltere Aile Birleşimi Sınavı Ne Kadar Sürer?

İngiltere aile birleşimi sınavı hem yazılı hem de sözlü bölümü ayrı süreler ile değerlendirilmektedir. Yazılı olan bölüm hızlı bir biçimde tamamlanabildiği için verilen süre 16 dakika olarak bilinmektedir.

Yazılı sınav sonrasında sözlü bir değerlendirme yapılma sürecinde adayların birbiri ile diyalog kurması isteneceği için bu sınava yönelik süre 18 dakika olmasına rağmen akışa bağlı olarak değişkenlik de gösterilebilmektedir.

Sınav sürelerinde yalnızca 1-2 dakika kadar sarkma olmakta fakat bunun dışında sürelerin uzatılması gibi bir durum söz konusu olmamaktadır. Bu sayede sınavın geçerliliği ve güvenilirliği de sağlanabilmektedir.

İngiltere Aile Birleşimi Sınavına Nasıl Kayıt Yaptırılır?

İngiltere aile birleşimi sınavına kayıt yaptırmak için IELTS sisteminin internet web sitesi üzerinden kayıt oluşturulabildiği gibi sınavların yapıldığı merkezler ile görüşülerek de başvuru yapılabilmektedir.

İngiltere aile birleşimi sınavı kayıt işlemlerinde ücret ödemelerinin yapılmasından sonra belirlenen tarih aralıklarında sınavlara girilmesi gerekmektedir. İstanbul ve Ankara dahil tüm  şehirlerde en az 7 gün öncesinden sınav kaydının tamamlanmış olması gerekmektedir.

İngiltere Aile Birleşimi Sınavına Kimler Katılabilir?

İngiltere aile birleşimi sınavına katılabilen kişiler iki yıllık evliliği olmasına rağmen eşinden ayrı yaşayan kişiler olarak bilinmektedir. İngiltere’de yaşama hakkı veren bu vizeye ilişkin yapılmakta olan İngiltere aile birleşimi sınavı sayesinde aynı zamanda İngiltere’de kolay bir biçimde yaşam sürdürülmesi de sağlanabilmektedir.

Tümü