IELTS Life Skills A1 Sertifikası

08.05.2022
IELTS Life Skills A1 Sertifikası

IELTS Life Skills A1 sertifikası İngiltere’de aile birleşimi yapmak isteyenler için alınması zorunlu olan bir sertifika olarak alınmaktadır. IELTS Life Skills A1 sertifikası almak için vize başvurusu öncesinde bu sertifikanın sınavına tabii tutulmak gerekmektedir.

Sertifika almaya hak kazanmak için sınavdan A1 seviyesinde İngilizce yeterliliği olduğu belgelendiğinden vize başvurusu da bu yolla yapılabilmektedir. Fakat vizenin onaylanması için dil sertifikası tek şart olmadığından tüm koşulların sağlanması adına incelemeler yapılmaktadır.

Aile birleşimi için verilen bu dil sertifikası herhangi bir dil kursundan alınamadığı gibi daha önceden alınan bir sertifika olması durumunda da IELTS sınavlarının yapıldığı kurumlarla akredite olunması gerekli görülmektedir.

IELTS Life Skills A1 Sertifikası Nasıl Alınır?

IELTS Life Skills A1 sertifikası almak için dil yeterliliği olan kişilerin kursa gitmeden de sınavda başarılı olmaları mümkün olmaktadır.

Sınav içerisinde dinleme, konuşma, gibi bölümlerin başarılı bir biçimde tamamlanmasının ardından ortalama bir hafta içerisinde sınav sonuçları alınmakta ve sonuçlar sertifika olarak verilmektedir.

IELTS Life Skills A1 Sertifikası Nerelerden Alınır?

IELTS Life Skills A1 sertifikası veren yerler İngiltere Konsoloslukları tarafından onaylanmış sınav merkezleridir. Yalnızca İstanbul, Ankara, İzmir , Adana’da bulunan bu merkezlere doğrudan müracaat edildiği gibi aynı zamanda vize acenteleri aracılığıyla da başvurulabilmektedir.

IELTS Life Skills A1 sertifikası için sınava girilmemesi durumunda kurumlar arası dil beceri kazandırma yeterliliklerinin karşılaştırılması yapılmakta ODTÜ gibi yetkin üniversitelerin lisans eğitimleri de yeterlilik sağlamaktadır.

IELTS Life Skills Sınavı Nasıldır?

IELTS Life Skills sınavı temel İngilizce eğitimi alan kişilerin yapabileceği bir sınav olarak bilinmektedir. Fakat bu sınavlarda ulusal sınavlardan farklı olarak konuşma ve dinleme bölümleri de yüksek oranlı puanlar getirdiği için bu alanda geliştirici çalışmalar yapılması gerekmektedir.

IELTS Life Skills A1 sertifikası almak için sınav esnasında diğer adaylar ile karşılıklı diyalog kurulması sağlanırken bu sayede dinleme ve konuşma becerileri de etkin bir biçimde değerlendirilebileceğinden sınavın önemli bir kısmını oluşturmaktadır.

Tümü