İngiltere Evlilik Vizesi

17.04.2022
İngiltere Evlilik Vizesi

İngiltere’ye evlilik vizesi almak için öncelikli olarak evliliğin gerçek olduğunun ve iki yıldır devam ettiğinin kanıtlanması gerekmektedir. İngiltere evlilik vizesi almak için gerekli olan bu şartların görsel ve yazılı olarak konsolosluklara sunulması gerekmektedir.

İngiltere evlilik vizesi alabilmek için bir diğer şart ise dil yeterliliğinin belgelenmesi olarak bilinmektedir. Bunun için IELTS Life Skills sınavının başarılı bir biçimde tamamlanmasının ardından sertifika yoluyla iletilmesi gerekmektedir.

Evlilik vizesi için aynı zamanda İngiltere’de yaşayan eşin yıllık olarak 18.000 Pound üzerinde bir gelirinin olduğunu beyan etmesi gerekmektedir. Aynı zamanda yaşam alanları ya da alternatif gelir durumları da beyan edilmelidir.

İngiltere Evlilik Vizesi Şartları Nelerdir?

İngiltere evlilik vizesi şartları şu şekilde sıralanmaktadır:

Başvuru yapan kişilerin iki yıllık evli olduklarını kanıtlamaları ve 18 yaşını doldurmuş olduklarını beyan etmeleri gerekmektedir
A1 seviyesindeki dil becerilerini sertifika olarak sunmaları gerekmektedir.
Gelir durumlarının birlikte yaşamak için uygun olduğu resmi belgelerle beyan edilmesi zorunludur.

İngiltere Evlilik Vizesi İçin Gerekli Olan Evraklar Nelerdir?

İngiltere evlilik vizesi için gerekli olan evraklar şunlardır:

Başvuru yapan kişinin geçerlilik süresi olan pasaportu
Evlilik durumunu beyan eden nüfus örneği
Evlilik durumunun gerçekçiliğinin beyan edileceği fotoğraflar, yazışmalar vs.
İngiltere’de yaşan kişinin aylık gelir dökümü varsa iş yerine ait belgeler

Bunların yanı sıra tarafların eğitim durumlarını beyan eden evraklar da vize onayı için önemli olmaktadır. İngiltere evlilik vizesi detaylı incelemeler sonucunda onaylandığı için evrakların resmi geçerliliği olması önemlidir.

İngiltere Evlilik Vizesi Sınavı Nedir?

İngiltere evlilik vizesi sınavı IELTS sınavı olmakla birlikte sosyal yaşam içerisinde kendilerini doğru bir biçimde ifade edeceklerini gösteren bir sınavdır. Oturma izni verildiği için dil yeterliliği vize işlemlerinde oldukça önemlidir. Bu nedenle geçerliliği olan kurumlardan alınmış olması gerekmektedir.

İngiltere evlilik vizesi için yapılan sınav A1 seviyesi olmasına rağmen konuşma ve dinleme becerileri bakımından daha ileri düzey bir beceri olması gereklidir. Bu nedenle örnek sınav soruları üzerinden yeterlilik durumuna ilişkin değerlendirme yapılarak sınava girilmesi, başarılı sonuçlar alınması açısından önemli olmaktadır.

Tümü