İngiltere Aile Birleşimi Nedir?

18.03.2022
İngiltere Aile Birleşimi Nedir?

İngiltere aile birleşimi iki yıllık evliliği olan ve eşi İngiltere’de yaşayan kişilerin, İngiltere vizesine başvuruda bulunma kategorisi olarak bilinmektedir. İngiltere aile birleşimi vizesi almak isteyenlerin mevcut durumlarını beyan ederek konsolosluklara başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

İngiltere aile birleşimi olarak bilinen bu vize kategorisine yalnızca iki yıllık evli olanların başvuruda bulunması mümkün olmaktadır. Yeni evlenecek olanlar ya da iki yıllık evlilik süresini doldurmayanlar için herhangi bir başvuru kabul edilmemektedir.

İngiltere aile birleşimi yapılabilmesi için konsolosluklar tarafından İngiltere’de yaşayan eşin maddi getirisi de öğrenilmek istenmektedir. Yeterli maddi gelire sahip olmayan kişiler için aile birleşimi yapılmasına izin verilmemektedir.

İngiltere Aile Birleşimi Vizesi Şartları Nelerdir?

İngiltere aile birleşimi vizesi şartları şu şekilde sıralanmaktadır:

Aile birleşimi için başvuran iki tarafın da 18 yaşını doldurmuş olmaları zorunludur.
Başvuru yapan kişinin ilgili kurumlardan IELTS Life Skills A1 sertifikasını almaları gerekmektedir.
İngiltere’de yaşamakta olan eşin yıllık gelirinin minimum 18.000 Pound olması beklenmektedir. Daha alt düzey gelir durumları için vize onayı verilmemektedir.
Başvuru yapan çiftin 2 yıllık evli olduklarını beyan edebilmeleri de şart olarak belirlenmiştir.

İngiltere aile birleşimi vizesi almak isteyenlerin bu şartları yerine getirdikten sonra gerekli başvuruları yapmaları önemli olmaktadır. Eksik yapılan başvuruların değerlendirmeleri olumsuz sonuçlanabilmektedir.

İngiltere Aile Birleşimi Vizesi Ne Zaman Sonuçlanır?

İngiltere aile birleşimi vizesi sonuçlanması ortalama üç aylık süre içerisinde mümkün olmaktadır. Detaylı incelemeler yapıldığı için mevcut evraklar üzerinden tüm detaylar doğrulandıktan sonra vize sonuçları açıklanabilmektedir.

Vize için yapılan başvurular esnasında gerekli olan evrakların eksiksiz bir biçimde tamamlanması sayesinde başvuruların daha erken sonuçlanması da mümkün olabilmektedir. Bu nedenle yapılan başvurular ile ilgili olarak evraklara dikkat edilmesi gerekmektedir.

İngiltere Aile Birleşimi Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

İngiltere aile birleşimi vizesi için gerekli evraklar şunlardır:

Pasaport
Evlilik beyanı
Gelir durumu beyanları
Eğitim durumlarını gösteren belge

İngiltere aile birleşimi vizesi başvurusunda resmi olan bu evrakların yanı sıra kişilerin evliliklerini gösteren fotoğraflar ya da varsa İngiltere’de bulunan eşin iş yeri belgeleri gibi ekstra evrakların da eklenmesi önemli olmaktadır.

Tümü